Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Zahraničie

Nemca zatkli pred ambasádou USA v Paraguaji, v jeho aute našli zbrane

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Šéf paraguajskej polície Gilberto Fleitas priblížil, že Kolberg opísal, ako najprv zavolal na americké veľvyslanectvo a žiadal o rozhovor s diplomatickým zástupcom.

Asunción 21. júna (TASR) — Pred vchodom do americkej ambasády v paraguajskom hlavnom meste Asunción zatkli v utorok nemeckého občana v nepriestrelnej veste, ktorý sa tam pokúšal dostať bez príslušných dokladov. Polícia následne v jeho aute objavila dve strelné zbrane, náboje a drogy, informuje TASR na základe správ agentúr AP a DPA.

Muž, identifikovaný ako Philipp Kolberg, úradom tvrdil, že chcel požiadať o politický azyl, lebo dostával vyhrážky.

Šéf paraguajskej polície Gilberto Fleitas priblížil, že Kolberg opísal, ako najprv zavolal na americké veľvyslanectvo a žiadal o rozhovor s diplomatickým zástupcom. Osoba, ktorá s ním telefonovala, mu však povedala, aby sa obrátil na ambasádu svojej krajiny.

Kolberg sa následne autom typu SUV doviezol pred veľvyslanectvo USA v Asuncióne a žiadal hovor s niekým z ambasády. Polícia a tamojšia súkromná ochranka ho však zatkli, keďže nemal dohodnuté stretnutie a nemal so sebou ani príslušné doklady.

V jeho vozidle sa našla pištoľ Glock, puška s teleskopickým zameriavačom, dron, 30 - 50 nábojov, ďalšie nespresnené elektronické zariadenia a drogy, vrátane marihuany, uviedol Fleitas. Dodal, že držba strelných zbraní nie je v Paraguaji nezákonná.

Polícia je podľa neho v kontakte s nemeckým konzulátom v Asunción a pokúša sa o zatknutom mužovi zistiť viac. Podľa prvých informácií ide zrejme o opravára traktorov z juhoparaguajskej obce Independencia, v ktorej prevládajú nemeckí prisťahovalci.