Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Osudné Audi vraj zachytili týždeň pred útokom radary vo Francúzsku

Muž pripravuje prevrátené vozidlo na odvoz na mieste, kde polícia zadržala teroristov v španielskom meste Cambrils 18. augusta 2017. Foto: TASR/AP

Denník súčasne poznamenal, že v súčasnom štádiu vyšetrovania sa nezistila spojitosť medzi teroristami zo Španielska a Francúzskom

Barcelona 20. augusta (TASR) - Čierne auto značky Audi, ktorým v noci na piatok útočníci vrážali do ľudí na promenáde v katalánskom letovisku Cambrils, zaznamenal policajný radar vo Francúzsku. Stalo sa tak týždeň pred útokmi v Katalánsku, a to v metropolitnej oblasti Paríža po tom, ako Audi A3 prekročilo maximálnu povolenú rýchlosť. Informoval o tom dnes denník Le Parisien.

Denník súčasne poznamenal, že v súčasnom štádiu vyšetrovania sa nezistila spojitosť medzi teroristami zo Španielska a Francúzskom. "Je možné, že auto prechádzalo cez naše územie v rámci oveľa dlhšej trasy," pripustil Le Parisien.

Táto informácia sa objavila v rámci spolupráce policajných a justičných orgánov, ktoré sa na európskej úrovni snažia identifikovať prípadných komplicov útočníkov z katalánskych miest a zistiť, ako na katalánskom vidieku mohla vzniknúť teroristická bunka s tuctom členov.

V súvislosti s útokmi v Katalánsku začala vlastné vyšetrovanie aj parížska prokuratúra špecializujúca sa na zločiny súvisiace s terorizmom. V útokoch v Barcelone a Cambrilse bolo totiž zranených 30 Francúzov.