Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Parížsky magistrát kritizuje reklamu na spornú zoznamovaciu stránku

Foto: TASR/AP

Francúzska ministerka pre rodovú rovnosť vyhlásila, že bude skúmať, či daná stránka, určená iba pre osoby staršie ako 18 rokov, nepodporuje prostitúciu.

Paríž 26. októbra (TASR) - Parížska radnica označila za "hanebné" bilbordy propagujúce webovú stránku, ktorá dáva dohromady študentky či študentov s bohatými mužmi či ženami. Magistrát hodlá tiež spolupracovať s políciou na odstránení týchto bilbordov z mesta, informovala vo štvrtok agentúra AP.

Webová stránka Richmeetbeautiful.com povzbudzuje študujúcich mladých ľudí, aby sa dostali do kontaktu so "sugar daddies" či "sugar mamas" s cieľom získania finančnej podpory pre svoje vysokoškolské štúdium. Mladých adeptov na tento zištný vzťah daná stránka označuje ako "sugar babies".

Kontroverzná stránka, ktorá existuje vo viacerých jazykových variantoch vrátane slovenského, študujúcej mládeži sľubuje "romantiku, vášeň a žiadnu študentskú pôžičku", pričom samú seba označuje za miesto, kde môžu byť ľudia "otvorení a úprimní" v definovaní podmienok svojho dočasného vzťahu.

Stránka ďalej uvádza, že partnera si prostredníctvom nej nájde 79 percent užívateľov a sprostredkované vzťahy majú priemerné trvanie 4,5 mesiaca. Okrem zabezpečenia finančnej podpory pre štúdium čaká podľa nej študentov a študentky aj luxusný životný štýl, kultivovaní partneri a stretávanie sa s bohatými ľuďmi.

Francúzska ministerka pre rodovú rovnosť Marléne Schiappová vyhlásila, že bude skúmať, či daná stránka, určená iba pre osoby staršie ako 18 rokov, nepodporuje prostitúciu.