Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Parlamentné zhromaždenie NATO sa pred summitom zišlo v Tirane

Foto: TASR

O bezpečnosť približne 250 poslancov z 28 členských krajín NATO sa stará asi 600 príslušníkov albánskych policajných a bezpečnostných síl.


Tirana 28. mája (TASR) - Parlamentné zhromaždenie (PZ) NATO otvorilo dnes svoje zasadnutie v albánskej Tirane. O bezpečie približne 250 poslancov z 28 členských krajín NATO sa stará asi 600 príslušníkov albánskych policajných a bezpečnostných síl, informovala tlačová agentúra AO.

Citovala predsedu PZ NATO, Američana Michaela R. Turnera, ktorý sa vyjadril, že pred júlovým summitom aliancie budú rokovať o agresívnom postoji Ruska, terorizme a masovej migrácii.

Očakáva sa, že PZ NATO schváli deklaráciu vyzývajúcu vedenie aliancie na posilnenie kolektívnej obrany, rozvoj komplexnej stratégie na podporu stability v severnej Afrike a na Blízkom východe, na zabezpečenie, že všetci spojenci splnia plánované ciele v oblasti vojenských výdavkov a na posilnenie spolupráce s Európskou úniou. Vyplýva to z návrhu záverečného vyhlásenia, ktorý videla tlačová agentúra AP.