Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pedofil zneužil 1,5-mesačné dieťa, ponúkal peniaze za sex s deťmi

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Exvojak z elitnej jednotky má trvalé bydlisko na západe Česka, pracoval ako tréner v zahraničnom športovom klube a svoje budúce obete kontaktoval po celej republike.

Praha 5. februára (TASR) - Českí kriminalisti z Vysočiny sa po ročnom vyšetrovaní chystajú odovzdať štátnemu zástupcovi závažný pedofilný prípad, informoval dnes Český rozhlas.

Štyridsaťtriročný, doteraz netrestaný bývalý vojak z elitnej jednotky na ochranu osôb ponúkal prostredníctvom internetu približne od roku 2009 peniaze za sex s deťmi, najmä rodičom zo sociálne slabšieho prostredia. Mladá matka z Jihlavy ho vlani udala, predtým však mal so súhlasom inej matky z Brna orálny styk s jej 1,5-mesačným dievčatkom - žene za to dal 500 Kč.

Pedofil má trvalé bydlisko na západe Česka, pracoval ako tréner v zahraničnom športovom klube a svoje budúce obete kontaktoval po celej republike. Hrozí mu trest v dĺžke 5 až 12 rokov, informoval Český rozhlas. Okrem 16 prípadov znásilnenia maloletých detí - 14 v štádiu prípravy a dvoch dokonaných, čelí tiež obvineniu z výroby a distribúcie pornografie a nedovoleného ozbrojovania.

Podľa servera iDNES.cz ponúkal matke novorodeného dievčatka 70.000 Kč za to, že ju môže pripraviť o panenstvo. IDNES.cz citoval námestníka riaditeľa krajskej polície Pavla Peňáza, ktorý konštatoval, že "išlo o najrozsiahlejší prípad internetovej mravnostnej činnosti na Vysočine v histórii".

Muž tvrdil, že "chcel sám rozkryť nelegálny obchod s deťmi, že skúšal, ako budú ženy reagovať, a potom vec oznámi polícii. Nedokázal nám však potom vysvetliť, prečo ženy oslovoval opakovane a prečo zvyšoval ponuky, keď odmietali deti na sex prepožičať," doplnil ho kriminalista Pavel Kubiš. Muž mal záujem o deti na orálny aj klasický sexuálny styk bez ohľadu na pohlavie.

Páchateľa, ktorý už nie je vojakom sedem rokov, zadržala špeciálna zásahová jednotka po precíznom plánovaní vlani v marci v Brne, napísal server Novinky.cz. Rodičia, ktorí na jeho návrhy pristúpili, čelia taktiež trestnému stíhaniu.