Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Peskov: Prezidentské voľby v Rusku budú i napriek situácii na Ukrajine

Ruský prezident Vladimir Putin, v Moskve v pondelok 24. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Voľby sa budú konať, citovala Peskova ruská tlačová agentúra Interfax. Dodal, že ruský prezident Vladimir Putin vyjadril svoj postoj k tejto záležitosti už vo svojom februárovom prejave.

Moskva 24. apríla (TASR) - V Rusku sa budúci rok uskutočnia prezidentské voľby aj napriek prebiehajúcemu konfliktu na Ukrajine. Uviedol to v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

Kremeľ tak odmietol špekulácie o možnom odložení nadchádzajúcich prezidentských volieb. Predsedníčka ruskej Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Ella Pamfilovová predtým v pondelok obvinila Západ zo sabotovania voľby prezidenta v Rusku. "Západné krajiny, najmä USA, na to minuli obrovské sumy peňazí," povedala v príhovore na univerzite v Chabarovsku.

"Voľby sa budú konať," citovala Peskova ruská tlačová agentúra Interfax. Dodal, že ruský prezident Vladimir Putin vyjadril svoj postoj k tejto záležitosti už vo svojom februárovom prejave.

Peskov zároveň zopakoval Pamfilovovej obvinenia a podľa jeho slov bude tlak zo Západu v podmienkach "špeciálnej vojenskej operácie" na Ukrajine obzvlášť veľký. Napriek tomu trvá na tom, že prezidentské voľby sa uskutočnia.