Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Peskov: Schôdzka Putin-Trump v Hamburgu ešte nemá konkrétnu podobu

Hovorca ruského prezidenta Vladimíra Putina Dmitrij Peskov. Foto: TASR/AP

Hovorca Kremľa zdôraznil, že ruská strana je pripravená na vrcholnú schôdzku v akomkoľvek protokolárnom formáte.

Moskva/Washington 26. júna (TASR) - Moskva dnes oficiálne potvrdila, že prípadná schôdzka prezidentov Ruskej federácie a Spojených štátov amerických, Vladimira Putina a Donalda Trumpa, nemá ešte stále podobu konkrétneho plánu, avšak ústavmi hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova zdôraznila, že ruská strana je pripravená na vrcholnú schôdzku v akomkoľvek protokolárnom formáte.

"Otázka protokolu je v tomto prípade druhotná, pretože ide o prvú možnosť na osobné stretnutie a výmenu názorov prezidentov oboch krajín," zdôraznil Peskov.

Súčasne pripomenul, že obaja prezidenti sa zúčastnia v rovnakom čase a na rovnakom mieste na rovnakom podujatí (konkrétne v severonemeckom Hamburgu na summite krajín G20 v dňoch 7.-8. júla -pozn. TASR), preto sa možnosť na stretnutie vyskytne.

Na americkej strane síce prezident Donald Trump nenecháva nikoho na pochybách, že je tiež naklonený myšlienke stretnutia s najvyšším predstaviteľom Ruskej federácie, avšak túto ideu jednoznačne nepodporujú všetci predstavitelia americkej administratívy vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie údajného zasahovania ruskej strany do amerických prezidentských volieb.