Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Planý poplach okolo Kolínskeho dómu zavinil zrejme zdrogovaný muž

Policajti stoja pred Kolínskym dómom počas evakuácie 22. júna 2018 v Kolíne nad Rýnom. Katedrálu v Kolíne nad Rýnom na západe Nemecka evakuovali v piatok vzhľadom na aktivitu podozrivého muža, ktorého neskôr vzali do väzby. Foto: TASR/DPA

Zadržaný 26-ročný muž, ktorým by mal byť občan nemenovanej východoeurópskej krajiny žijúci v okolí Aachenu, bol pravdepodobne pod vplyvom drog.

Kolín nad Rýnom 22. júna (TASR) - Planý poplach zažili v piatok obyvatelia a návštevníci nemeckého mesta Kolín nad Rýnom.

Strážna služba tamojšieho Dómu si totiž všimla neznámeho muža, ktorý opakovane vstúpil a vyšiel z chrámu po tom, čo sa do jeho okolia prepravil dodávkou. Podozrivé správanie viedlo k alarmovaniu polície, ktorá muža zadržala a katedrálu evakuovala, aby ju následne prehľadala aj za pomoci psovodov s ich pomocníkmi vycvičenými na hľadanie trhavín. V priestoroch chrámu sa však nenašlo nič podozrivého a to isté platí aj o prehliadke dodávky podozrivého.

Informácie priniesol Západonemecký rozhlas (WDR).

Zadržaný 26-ročný muž, ktorým by mal byť občan nemenovanej východoeurópskej krajiny žijúci v okolí Aachenu, bol pravdepodobne pod vplyvom drog.

Žiadne indície o prípadnom teroristickom pozadí prípadu polícia nenašla.

Kompetentní po všetkých preventívnych opatreniach mohli kolínsky Dóm a jeho okolie opäť sprístupniť širokej verejnosti.