Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Po delostreleckom útoku v Donecku hlásia najmenej šesť obetí

Na snímke ukrajinskí pohotovostní pracovníci skúmajú miesto ruského raketového útoku na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Moskvou dosadený starosta mesta Alexej Kulemzin uviedol, že došlo k priamemu zásahu budovy, v ktorej sídli úrad pracovnej a sociálnej ochrany.

Moskva 7. novembra (TASR) - Najmenej šesť osôb prišlo o život v utorok po delostreleckých útokoch na mesto Doneck. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Moskvou dosadený starosta mesta Alexej Kulemzin uviedol, že došlo k priamemu zásahu budovy, v ktorej sídli úrad pracovnej a sociálnej ochrany. "Podlahové dosky sa zrútili. Šesť ľudí bolo zabitých," dodal s odvolaním sa na predbežné údaje.

Moskvou dosadený gubernátor Doneckej oblasti Denis Pušilin na sociálnych sieťach uviedol, že ďalších 11 osôb utrpelo zranenia. Ukrajinské sily podľa jeho vyjadrení vypálili strely dlhého doletu, ktoré im vlani poskytli Spojené štáty.

Proruskí separatisti Doneck okupujú od roku 2014. Tamojšie úrady opakovane Kyjev obviňujú zo smrtiacich útokov na toto mesto, tieto tvrdenia však nie je možné nezávisle overiť.

Rusko vlani v septembri po rozpútaní vojny na Ukrajine anektovalo Doneckú a Luhanskú oblasť na východe a časti Záporožskej a Chersonskej oblasti na juhu krajiny. Nad týmito územiami však nemá úplnú kontrolu.