Zahraničie

Po dlhom zadržiavaní prepustili v Bosne bývalého mudžahída

TASR, 18. februára 2016 14:04

Sarajevské úrady ho držali vyše sedem rokov kvôli hrozbe, ktorú mal predstavovať pre národnú bezpečnosť.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Sarajevo 18. februára (TASR) - Bosna dnes po dlhom zadržiavaní prepustila bývalého mudžahída zo Sýrie. Sarajevské úrady ho držali vyše sedem rokov kvôli hrozbe, ktorú mal predstavovať pre národnú bezpečnosť, píše agentúra AP.

Imáda Husajna prepustili dnes z imigračného strediska, kam ho umiestnili bez vznesenia obvinení, a dovolili mu vrátiť sa k svojej bosnianskej manželke a deťom do Sarajeva, uviedla jeho rodina.

Imád Husajn žije podľa AP v Bosne už celé desaťročia a bol medzi zahraničnými bojovníkmi, ktorí sa pridali do radov armády moslimskej vlády počas etnickej vojny v rokoch 1992-95. Neskôr získal bosnianske občianstvo, ktorého ho však po útokoch v New Yorku z 11. septembra zbavili.

Európsky súdny dvor pre ľudské práva v roku 2012 bosnianskym úradom nariadil, aby ho buď obvinili, alebo prepustili, alebo našli tretiu krajinu, do ktorej ho umiestnia. Proti jeho zadržiavaniu roky protestovali rovnako ľudskoprávne organizácie.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 11:39

Havária maďarského autobusu: Štyria ťažko zranení sú stabizovaní
Dvoch pacientov v kritickom stave nebolo možné prepraviť do vlasti a sú stále v opatere talianskych lekárov

sk
dnes 11:19

Počet obetí lavíny v zasypanom hoteli Rigopiano je už 14
Lavína zasypala hotel Rigopiano v strednom Taliansku minulý týždeň. Ďalších 15 osôb je stále nezvestných.

sk
dnes 10:57

Ďalší Agfanci nedostali v Nemecku azyl, deportovali aj túto skupinu
Medzi deportovanými sú prevažne mladí muži. Viacerí z nich v Nemecku žili aj niekoľko rokov. Proti ich repatriácií protestovala ešte v pondelok veče približne stovka ľudí.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac