Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Po hrozbách pedagógom gymnázia v Nemecku zadržali dvoch podozrivých

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Neznámy človek už niekoľko mesiacov obťažoval viacero pedagógov gymnázia. Na ich súkromné adresy im zasielal tovar objednaný prostredníctvom internetu.

Auerbach 23. mája (TASR) - Dve podozrivé osoby v stredu vypátrala a predbežne zadržala nemecká polícia v súvislosti s anonymnými vražednými hrozbami pedagógom na Goetheho gymnáziu v Auerbachu v spolkovej krajine Sasko.

Informoval o tom Stredonemecký rozhlas (MDR) s odvolaním sa na policajné zdroje, podľa ktorých vyšetrovateľom prípadu pomohlo i množstvo podnetov občanov.

Oboch podozrivých, muža a mladíka, vypočúvali kriminalisti i v priebehu večera.

Z iniciatívy prokuratúry v Zwickau a so súhlasom príslušného súdu sa uskutočnili už domové prehliadky bydlísk oboch podozrivých, ako aj priestorov spomínaného gymnázia, kde sa nenašlo nič podozrivého.

Podľa informácií, ktoré skôr zverejnili nemecké médiá, neznámy človek už niekoľko mesiacov obťažoval viacero pedagógov gymnázia. Na ich súkromné adresy im zasielal tovar objednaný prostredníctvom internetu.

V pondelok však, ako uviedol v stredu hovorca Krajinského úradu pre školy a vzdelávanie Arndt Schubert pre Stredonemecký rozhlas (MDR), situácia eskalovala zverejnením konkrétnych hrozieb voči viacerým pedagógom na internete. Učitelia sa tak necítili v stave pokračovať v riadnej výučbe a aj v záujme okolo 600 študentov padlo rozhodnutie o preventívnom dočasnom uzavretí vzdelávacieho zariadenia. V gymnáziu sa nevyučovalo v stredu, a nebude sa vyučovať ani vo štvrtok. O obnovení vzdelávacieho procesu v tomto zariadení sa rozhodne operatívne.

Anonym, ktorý vraj už nechce žiť, prostredníctvom emailov varoval i študentov pred stredajšou cestou do gymnázia, na inom mieste hovoril o období streda-piatok.

Naďalej nie je jasné, či sú špekulácie o tom, že za hrozbami je niekdajší študent gymnázia, opodstatnené.