Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Hororová dráma v Rakúsku:Dcéra vyvraždila rodinu a potom sa zastrelila

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Dráma sa odohrala v Böheimkirchene v dolnorakúskom okrese St. Pölten.

Viedeň 1. decembra (TASR) - Niekdajší hostinec v Böheimkirchene v dolnorakúskom okrese St. Pölten sa dnes stal dejiskom rodinnej tragédie, ktorej motívy objasní až policajné vyšetrovanie. Dcéra pri nej zastrelila matku, brata a tri svoje deti vo veku 7-10 rokov, aby napokon skoncovala aj sama so sebou, vyplýva z informácií tlačovej agentúry APA a viacerých rakúskych médií.

Rodina sa do objektu nasťahovala po uzavretí hostinca a žila tam v ústraní bez toho, aby susedia vedeli o akomkoľvek spore či hádkach medzi jej členmi.

Podľa informácií verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu ORF strieľala 35-ročná žena najskôr na svoju 59-ročnú matku a 40-ročného brata, až následne zastrelila svoje tri deti a obrátila zbraň proti sebe.

Policajné zdroje i prokuratúra nález šiestich mŕtvych tiel, ako aj podozrenie z cudzieho zavinenia potvrdili. Detaily kauzy však zatiaľ nezverejnili s tým, že bola nariadená súdna pitva.

Nález tiel bol dôsledkom úsilia policajtov dostať sa do domu po tom, ako sa tri školopovinné deti už tri dni nedostavili na vyučovanie.

Súdny psychiater Reinhard Haller pre APA povedal, že podobná tzv. rozšírená samovražda je u žien pomerne zriedkavá a ešte zriedkavejšie pri nej dochádza k použitiu strelnej zbrane. Aj preto nevylučuje možnosť psychického ochorenia strelkyne.