Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Po rozsiahlom lesnom požiari v Beskydách zasahovali hasiči aj dnes

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Príčina rozsiahleho požiaru doposiaľ nebola známa a skúmajú ju vyšetrovatelia hasičov i českej polície.

Praha 29. apríla (TASR) - Českí hasiči aj od dnešných ranných hodín likvidovali ložiská ohňa po sobotňajšom požiari desiatich hektárov lesa v Beskydách, informoval server mediafax.cz.

Oheň sa vo vetre stále rozširoval, povedal pre server hovorca krajských hasičov Petr Faster. Požiar v zalesnených častiach oblasti Jamník v katastri obce Staré Hámry vo Frýdecko-Místeckom kraji spôsobil podľa odhadov škody za niekoľko miliónov českých korún, uviedol server iDnes.cz.

Od soboty ho likvidovalo takmer 30 jednotiek protipožiarnej ochrany. Letecká hasičská služba vyslala na miesto aj hasiace vrtuľníky z Brna a Olomouca. Na pomoc priletelo aj hasiace lietadlo zo Zlína. Požiar sa hasičom od dopoludňajších hodín podarilo lokalizovať až večer po siedmej hodne, dodal mediafax.cz.

Príčina rozsiahleho požiaru doposiaľ nebola známa a skúmajú ju vyšetrovatelia hasičov i českej polície. Podľa všetkého sa však rozšíril z ohňa, ktorý založili lesní robotníci. Tí v danej oblasti vyrubovali stromy, upresnil server.