Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Po ruských útokoch na Charkov hlásia štyroch zranených

Policajti evakuujú starších obyvateľov po ruskom útoku pri meste Vovčansk v Charkovskej oblasti. Foto: TASR/AP

V utorok ráno utrpeli pri ruskom ostreľovaní zranenia jeden muž a tri ženy, uviedol gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov na sociálnej sieti Telegram.

Kyjev 14. mája (TASR) - Štyria ľudia utrpeli zranenia pri ruských útokoch na mesto Charkov na severovýchode Ukrajiny, oznámili v utorok ukrajinskí predstavitelia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

V utorok ráno utrpeli pri ruskom ostreľovaní zranenia jeden muž a tri ženy, uviedol gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov na sociálnej sieti Telegram.

Dodal, že Rusko na Charkov, ktoré je druhým najväčším mestom na Ukrajine, zaútočilo svojimi novými bombami UMPB D-30. Ide o zlepšené vysoko presné navádzané bomby z čias Sovietskeho zväzu, ktoré sa dokážu správať ako strely s plochou dráhou letu.

Reuters upozorňuje, že tvrdenia Synehubova nedokázal nezávisle overiť, pričom Rusko sa k útokom bezprostredne nevyjadrilo.

Rusko koncom minulého týždňa obnovilo svoju ofenzívu v Charkovskej oblasti. Ruská armáda tam podniká útoky na nových územiach a v malých skupinách v snahe rozšíriť front a roztiahnuť ukrajinských vojakov, tvrdí Kyjev.

Ukrajina i Rusko popierajú, že by sa počas vojny zameriavali na civilistov. Ozbrojený konflikt, ktorý vypukol po invázii Ruska na Ukrajinu vo februári 2022, si vyžiadal už tisíce obetí na životoch a milióny vysídlených ľudí. V jeho dôsledku sa stali z niektorých ukrajinských miest ruiny, pričom koniec vojny je v nedohľadne.