Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Po silnej búrke sa železničná doprava v Taliansku vrátila do normálu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V dôsledku pretrhnutého elektrického vedenia neďaleko Florencie museli železniční dispečeri vrátiť niekoľko vlakov späť do Ríma.

Rím 2. augusta (TASR) - Talianske štátne železnice oznámili dnes riadne obnovenie prevádzky na kľúčovej vlakovej trati medzi Rímom a Florenciou po tom, ako strecha strhnutá víchricou zvalila elektrický rozvodný stožiar.

Železnice nehlásili dnes po sobotňajších výpadkoch elektriny ďalšie rušenie liniek, či prípadné meškania.

Búrka sprevádzaná krupobitím a prudkým nárazovým vetrom sa v sobotu večer prehnala historickým mestom Florencia v regióne Toskánsko v strednom Taliansku, pričom spôsobila bleskové záplavy v pivniciach budov a povyvracala desiatky stromov.

Taliansky rozhlas informoval, že spomedzi desiatok zranení to najvážnejšie - poranenie hlavy - utrpel tínedžer, ktorého zasiahol padajúci konár.

V dôsledku pretrhnutého elektrického vedenia neďaleko Florencie museli železniční dispečeri vrátiť niekoľko vlakov späť do Ríma. Ďalšie linky vypravené z Turína a Milána do Ríma a Neapolu sa vrátili do milánskej stanice.

V sobotu sa v Taliansku začal veľký augustový dovolenkový mesiac, počas ktorého by podľa predpovedí meteorológov mala metropolu Rím zasiahnuť nová vlna extrémnych horúčav, upozornila AP.