Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Po streľbe v meste Dordrecht zomrela aj manželka policajta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z predbežných zistení vyplýva, že 35-ročný policajt zastrelil v pondelok večer obe svoje deti vo veku 8 a 12 rokov. Strieľal aj na 27-ročnú manželku, ktorú previezli do nemocnice s ťažkými zraneniami.

Dordrecht 10. septembra (TASR) - Počet obetí pondelkovej streľby v meste Dordrecht na juhozápade Holandska sa zvýšil na štyri po tom, ako podľahla zraneniam aj manželka policajta, ktorý zrejme strieľal na členov svojej rodiny a potom obrátil zbraň proti sebe. Podľa tlačovej agentúry DPA to oznámila v utorok miestna polícia.

Z predbežných zistení vyplýva, že 35-ročný policajt zastrelil v pondelok večer obe svoje deti vo veku osem a 12 rokov. Strieľal aj na 27-ročnú manželku, ktorú previezli do nemocnice s ťažkými zraneniami, a následne spáchal samovraždu.

K pozadiu incidentu, ktorý sa odohral v byte policajta, vyšetrovatelia zatiaľ neposkytli žiadne informácie. Susedia však uviedli, že manželský pár sa rozvádzal.

Starosta Dordrechtu ležiaceho pri Rotterdame, Wouter Kolff, napísal na Twitteri, že táto tragédia sa ho "nesmierne dotkla a súcíti so všetkými zasiahnutými".