Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

STREĽBA v Taliansku mohla mať rasistické pozadie, podozrivý hajloval

Na snímke sanitka, ktorá odnáša zranených po streľbe muža v meste Macerato. Foto: TASR/AP

Jeden zo zranených, medzi ktorými sú piati muži a jedna žena, je v ohrození života.

Macerata 3. februára (TASR) - Talianski vyšetrovatelia predpokladajú za sobotňajšou streľbou v uliciach mesta Macerata v centrálnej časti krajiny rasistické pozadie.

Podozrivým, ktorého polícia zadržala desiatky minút po tom, čo začal strieľať z motorového vozidla za jazdy na Afričanov v meste a zranil postupne v rôznych lokalitách mesta šesť migrantov z čierneho kontinentu, je 28-ročný taliansky občan.

Muž, ktorý pri zadržaní nekládol odpor, mal v tom čase na pleciach taliansku vlajku a hajloval, informovali tamojšie médiá. Polícia podľa nich zaistila u podozrivého pištoľ a previezla ho do kasární bezpečnostných zložiek, kde sa zadržaný k činu priznal.

Jeden zo zranených, medzi ktorými sú piati muži a jedna žena, je v ohrození života. Všetkých previezli do nemocnice, kde sú v starostlivosti lekárov. Ich štátnu príslušnosť zatiaľ nezverejnili.

Informácie priniesli tlačové agentúry APA a AP.

Macerata, respektíve jej okolie sa v uplynulých dňoch stali dejiskom brutálnej vraždy 18-ročnej Talianky bielej pleti Pamely Matropietrovej z Ríma, ktorá zmizla z neďalekej liečebne pre drogovo závislých. Jej telesné pozostatky sa našli v dvoch kufroch v Pollenze v okolí Maceraty. Hlavným podozrivým z tohto zločinu je istý migrant z Nigérie, známy ako drogový díler, na ktorého uvalili už vyšetrovaciu väzbu. V jeho byte našla polícia skrvavený odev zavraždenej tínedžerky i sekeru, ktorú Afričan použil zrejme na rozkúskovanie tela obete. Nigérijčan však zatiaľ akúkoľvek vinu popiera.

Predpokladá sa, že sobotňajšia streľba v meste, v ktorom polícia i radnica vyzvali počas pátrania po páchateľovi občanov, aby neopúšťali dočasne príbytky, pracoviská, ani školy, mohla byť aktom pomsty za spomínaný hrdelný zločin.