Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Po útoku v Ankare polícia kontrolovane odpálila podozrivé balíčky

Policajt sa rozpráva s ľuďmi v uzavretej oblasti po výbuchu v Ankare 1. októbra 2023. Dvaja samovražední atentátnici útočili v nedeľu v centre tureckej metropoly Ankara v blízkosti sídla parlamentu a ministerstva vnútra. Jeden z nich sa odpálil a druhý zahynul pri následnej prestrelke s políciou, informuje TASR podľa správy agentúry AP. Obaja atentátnici sa na miesto útoku doviezli na osobnom aute. Foto: TASR/AP

Turecké úrady uvalili na podrobnosti bombového útoku informačné embargo.

Istanbul 1. októbra (TASR) - Turecká polícia po nedeľňajšom teroristickom útoku v centre hlavného mesta Ankara uskutočnila kontrolované výbuchy v ďalších častiach mesta v súvislosti s "podozrivými balíčkami", informuje TASR podľa agentúry DPA a denníka The Guardian.

Polícia na sociálnej sieti X (predtým Twitter) obyvateľom tureckej metropoly odkázala, že nie je dôvod na paniku.

Atentátnici útočili v nedeľu v centre Ankary v blízkosti sídla parlamentu a ministerstva vnútra. Jeden z nich sa odpálil a druhý zahynul pri následnej prestrelke s políciou.

Obaja atentátnici sa na miesto útoku doviezli na osobnom aute. Minister vnútra Ali Yerlikaya spresnil, že pri prestrelke utrpeli ľahké zranenia aj dvaja policajti. Útok sa odohral len niekoľko hodín predtým, ako mal v parlamente, ktorý v nedeľu zasadne prvýkrát po letnej prestávke, s prejavom vystúpiť turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Turecké úrady uvalili na podrobnosti bombového útoku informačné embargo, uvádza turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.

Druhý atentátnik mal takisto na tele pripevnené výbušniny, ktoré boli neskôr kontrolovane odpálené, píše DPA.