Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Po útoku v Tel Avive hlásia jedného mŕtveho a šiestich zranených

Záchranári privážajú do nemocnice zranenú ženu po útoku auta, ktoré vrazilo do skupiny ľudí a prevrátilo sa neďaleko nábrežia v Tel Avive v piatok večer 7. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Presné okolnosti útoku neboli bezprostredne jasné, izraelské ministerstvo zahraničných vecí však hovorilo o teroristickom čine.

Tel Aviv 8. apríla (TASR) – Jeden človek zomrel a šiesti ďalší utrpeli zranenia pri útoku, ku ktorému došlo v piatok večer v Tel Avive. Oznámila to izraelská záchranná služba, informuje TASR na základe správ agentúr DPA, AP a AFP.

Po útoku neďaleko nábrežia vyhlásili za mŕtveho 30-ročného muža, ktorý utrpel strelné zranenia, uvádza sa v krátkom oznámení. S poraneniami previezli do nemocnice ďalších najmenej štyroch ľudí.

Presné okolnosti útoku neboli bezprostredne jasné, izraelské ministerstvo zahraničných vecí však hovorilo o teroristickom čine.

Polícia uviedla, že auto vrazilo do skupiny ľudí a prevrátilo sa, pričom jej príslušníci strieľali na vodiča. Policajný hovorca pre AFP povedal, že "terorista bol zneškodnený, bol to teroristický útok voči civilistom".

Najnovší útok sa odohral v čase zvýšeného napätia po izraelských úderoch na palestínskych militantov v pásme Gazy a Libanone. V piatok v Predjordánsku zabili pri útoku na ich auto dve Izraelčanky, ktoré mali podľa Londýna aj britské občianstvo.