Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Po vražednom útoku v Berlíne zadržali už troch podozrivých

Hans-Peter Friedrich, nemecký minister vnútra. Foto: TASR/AP Photo

Mladý muž zomrel deň po útoku 14. októbra, pri ktorom ho páchatelia dokopali, na krvácanie do mozgu. Bitku si vyslúžil za pokus pomôcť podnapitému mužovi na ulici.

Berlín 24. októbra (TASR) - Na troch sa dnes zvýšil počet zadržaných podozrivých z účasti na vražednom útoku na 20-ročného muža na berlínskom Alexandrovom námestí. Skupina násilníkov tam v skorých ranných hodinách 14. októbra dokopala obeť tak, že mladý muž zomrel o deň neskôr na následky krvácania do mozgu.

Prvého z podozrivých, 19-ročného mladíka, vypátrali kriminalisti v utorok. Ďalší dvaja vo veku 19 a 21 rokov sa dnes v spoločnosti právnych zástupcov sami prihlásili na kriminálnej polícii. Všetkých troch polícia zadržala. Prvého z nich mali dnes predviesť pred vyšetrujúceho sudcu.

Útok na muža, ktorý sa snažil pomôcť istému podnapitému, vyvolal v Nemecku značný rozruch a opäť vyvolal diskusiu o bezpečnosti v nemeckých mestách.

Spolkový minister vnútra Hans-Peter Friedrich (CSU) sa vyslovil za výrazné rozšírenie videomonitoringu verejných priestranstiev, berlínsky senátor pre vnútro Frank Henkel za výraznejšiu policajnú prítomnosť na Alexandrovom námestí v srdci nemeckej metropoly.