Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Počas operácie izraelskej armády na Západnom brehu zomreli traja ľudia

Na snímke izraelský vojak. Foto: TASR/AP

Dženín je považovaný za baštu palestínskych militantov a izraelská armáda tam pravidelne robí razie.

Jeruzalem 27. marca (TASR) - Traja ľudia zomreli v noci na stredu počas operácie izraelskej armády v meste Dženín na Západnom brehu Jordánu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Izraelská armáda uviedla, že v meste vykonala protiteroristickú operáciu. Palestínčania však počas nej použili výbušné zariadenia, na čo izraelskí vojaci reagovali streľbou zo zbraní. Pri incidente zomrel 19-ročný muž, ktorý bol postrelený do hrude a stehna, uviedlo palestínske ministerstvo zdravotníctva v Ramalláhu.

Izraelská armáda uviedla, že jej príslušníci zabili v Dženíne ďalších dvoch ozbrojených Palestínčanov. Palestínske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že dvaja ľudia zomreli pri izraelskom dronovom útoku na utečenecký tábor.

Izraelská armáda uviedla, že zničila tiež vozidlo výbušninami a jej príslušníci zadržali dvoch podozrivých, ktorí sa v tomto vozidle nachádzali.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva celkovo zaznamenalo počas operácie izraelskej armády v Dženíne štyroch zranených.

Dženín je považovaný za baštu palestínskych militantov a izraelská armáda tam pravidelne robí razie.

Od začiatku vojny v Pásme Gazy medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas vlani v októbri je situácia na Západnom brehu napätejšia. Od začiatku vojny bolo pri operáciách izraelskej armády alebo konfrontáciách zabitých už vyše 430 Palestínčanov, tvrdia palestínske úrady.

Vzrástlo aj násilie izraelských osadníkov voči Palestínčanom.