Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Počas prebiehajúcej protiteroristickej operácie zatkli už 17 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Katalánsky minister vnútra Miquel Buch informoval, že päť osôb podozrivých z členstva v extrémistickej bunke pochádza z Alžírska.

Madrid 15. januára (TASR) - Polícia v španielskom regióne Katalánsko zatkla v utorok počas prebiehajúcej protiteroristickej operácie už 17 ľudí vrátane piatich predpokladaných členov extrémistickej islamistickej bunky. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie úrady.

Okrem väzieb na teroristov sú zadržané osoby podozrivé aj z krádeží, pašovania drog a iných zločinov, uviedla katalánska polícia Mossos d'Esquadra. Doplnila, že v katalánskej metropole Barcelona a jej okolí prehľadala šesť miest.

Katalánsky minister vnútra Miquel Buch informoval, že päť osôb podozrivých z členstva v extrémistickej bunke pochádza z Alžírska.

"Boli odhodlaní uskutočniť útok, ale nemali dostatočnú kapacitu," dodal Buch.

Okrem týchto osôb zatkla španielska polícia v meste Málaga ležiacom na juhu krajiny 27-ročného Maročana podozrivého z napojenia na teroristickú organizáciu Islamský štát (IS). Muž podľa polície používal niekoľko profilov na sociálnych sieťach, kde okrem svojich násilníckych názorov vyjadroval oddanosť IS.