Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Počas sviatkov vo Francúzsku budú strážiť bezpečnostné sily kostoly

Na archívnej snímke francúzski policajti. Foto: TASR/AP

Francúzsko zvýšilo bezpečnostnú pohotovosť na najvyšší stupeň po útoku v moskovskej koncertnej sále, ktorý si vyžiadal najmenej 143 obetí.

Paríž 28. marca (TASR) - Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve. TASR o tom informuje na základe agentúry AFP.

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin vo štvrtok varoval pred "veľmi vysokou" úrovňou teroristickej hrozby a poukázal na potrebu "mimoriadnej ostražitosti".

Darmanin požiadal prefektov, najvyšších miestnych úradníkov menovaných Parížom, aby rozmiestnili poriadkové sily pred všetkými katolíckymi a protestantskými kostolmi, najmä počas piatkových bohoslužieb a tohto víkendu.

Francúzsko zvýšilo bezpečnostnú pohotovosť na najvyšší stupeň po útoku v moskovskej koncertnej sále, ktorý si vyžiadal najmenej 143 obetí.

Od začiatku roka vo Francúzsku zmarili dva plánované útoky. Podľa národnej protiteroristickej prokuratúry zahŕňal jeden z nich plán "násilnej akcie proti katolíckej náboženskej budove", ktorú mal uskutočniť muž "jasne oddaný džihádistickej ideológii".