Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Počet obetí pádu budovy sa zvyšuje, vyše 1000 zranených

Pohľad na zrútenú osemposchodovú budovu v Savare, vzdialenom 30 kilometrov od Dháky. Foto: TASR/AP

Príčina zrútenia sa budovy nebola zatiaľ známa, ale miestne médiá informovali, že vo vonkajšom plášti budovy v utorok zaznamenali pukliny.

Dháka 25. apríla (TASR) -Najmenej 175 mŕtvych tiel vytiahli spod trosiek zrútenej osemposchodovej budovy pri bangladéšskej metropole Dháka.

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne policajné zdroje. Bangladéšske úrady odovzdali 133 tiel obetí ich príbuzným.Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na zdroje miestnej vlády.

Po desiatkach ľudí, ktorí zostali zavalení pod ruinami zrútenej budovy, stále pátrajú záchranári za pomoci vojakov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na šéfa miestnej polície.

"Počet obetí sa môže ešte omnoho zvýšiť, pretože veľa ľudí uviazlo pod troskami," uviedol policajný predstaviteľ.

Pri incidente utrpelo zranenia vyše 1000 ľudí.

Prípady zrútenia viacposchodových budov sú v Bangladéši pomerne častým javom, keďže pri ich stavbe sa veľmi často nedodržiavajú postupy a predpisy.



V osemposchodovej budove v Savare, vzdialenom 30 kilometrov od Dháky, sídlili malé odevné továrne, banka a niekoľko obchodov. Budova sa zrútila v čase rannej nákupnej špičky.

Príčina zrútenia sa budovy nebola zatiaľ známa, ale miestne médiá informovali, že vo vonkajšom plášti budovy v utorok zaznamenali pukliny.

Podobný prípad ako teraz v Savare sa naposledy odohral v Dháke v roku 2010, keď pod ruinami zrútenej budovy prišlo o život najmenej 25 ľudí.