Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

Počet obetí požiaru v nočnom klube v Thajsku stúpol na 20

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Laxný prístup Thajska k dodržiavaniu zdravotných a bezpečnostných predpisov v baroch a nočných kluboch dlhodobo vyvoláva obavy.

Bangkok 20. augusta (TASR) - Počet obetí požiaru v thajskom nočnom klube stúpol na 20, v nemocniciach je stále 25 zranených, pričom deväť je na umelej ventilácii, uviedol miestny zdravotnícky úrad. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Požiar vypukol 5. augusta v Mountain B Club v provincii Chonburi asi 150 kilometrov juhovýchodne od Bangkoku. Po uhasení plameňov sa na mieste našlo 13 obhorených tiel. Sedem ďalších obetí odvtedy zomrelo na následky zranení. Všetky boli thajskej národnosti.

Nešťastie zhoršila horľavá protihluková izolácia v klube a hasičom trvalo viac ako tri hodiny, kým plamene dostali pod kontrolu. Polícia v sobotu potvrdila, že majitelia klubu, otec a syn, boli obvinení zo zapríčinenia smrti z nedbanlivosti a z prevádzkovania podniku bez povolenia. Oboch po vypočutí prepustil na kauciu. Premiér Prajut Čanóčchá nariadil vyšetrenie tragédie.

Laxný prístup Thajska k dodržiavaniu zdravotných a bezpečnostných predpisov v baroch a nočných kluboch dlhodobo vyvoláva obavy. Obrovský požiar v roku 2009 na silvestrovskej párty v bangkockom luxusnom klube Santika si vyžiadal 67 obetí a viac ako 200 ľudí sa zranilo. V roku 2012 zomreli štyria ľudia pri požiari v klube na dovolenkovom ostrove Phuket, ktorý spôsobil elektrický skrat.