Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Počet obetí útokov na letisku v Istanbule stúpol na 42

Záchranári z Tureckého červeného polmesiaca na mieste tragédie. Foto: TASR/AP

Podľa slov riaditeľa americkej CIA útok v Istanbule nesie znaky úderov militantov z extrémistickej organizácie Islamský štát.

Istanbul 29. júna (TASR) - Počet obetí utorkového trojitého bombového útoku samovražedných atentátnikov na Atatürkovom letisku v tureckom Istanbule stúpol dnes na 42. Informovala o tom turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.

Merve Yigitová, 22-ročná žena pracujúca v stravovacích a zásobovacích službách na letisku, zomrela dnes večer v jednej z istanbulských nemocníc. Liečili ju tam zo zranení spôsobených črepinou výbušniny, ktorá jej prešla cez brucho, žalúdok a hlavu, uviedla agentúra AP.

Úrad istanbulského guvernéra vydal predtým vyhlásenie, podľa ktorého si útok na letisku vyžiadal 41 mŕtvych a 239 zranených.

Podľa dnešných slov riaditeľa americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Johna Brennana útok v Istanbule nesie znaky úderov militantov z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Šéf CIA tiež uviedol, že IS sa pravdepodobne pokúša zasiahnuť Spojené štáty na Blízkom východe a udrieť aj na americkej pôde.

"Ak si niekto myslí, že USA sú doma hermeticky uzavreté a že IS o tom neuvažuje, tak radšej sa treba mať na pozore," povedal Brennan.