Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Počet obetí útoku v koncertnej sále stúpol na 137

Ľudia kráčajú okolo bilbordov so sviečkou s nápisom "Petrohrad smúti" po teroristickom útoku na koncertnú sálu Crocus City Hall v západnej časti Moskvy, v Petrohrade 24. marca 2024. Foto: TASR/AP

Výbor v sobotu uvádzal bilanciu 133 mŕtvych s tým, že tento počet sa ešte môže zvýšiť počas prehľadávania a odstraňovania trosiek.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 24. marca (TASR) – Počet obetí piatkového útoku v koncertnej sále na predmestí Moskvy sa zvýšil na 137, oznámili v nedeľu ruskí vyšetrovatelia. Uviedli tiež, že v budove Crocus City Hall našli zbrane a muníciu. TASR o tom informuje na základe správ agentúr DPA a AFP.

"Na mieste boli nájdené telá 137 ľudí, z nich troch detí," uviedol v oznámení Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom). Strelné zbrane a strelivo podľa neho našli v budove koncertnej haly i vo vozidle, ktoré použili podozriví útočníci pri úteku z miesta činu.

Výbor v sobotu uvádzal bilanciu 133 mŕtvych s tým, že tento počet sa ešte môže zvýšiť počas prehľadávania a odstraňovania trosiek. Útočníci vnikli do budovy v piatok večer, spustili tam streľbu na divákov a následne založili požiar, ktorý sa podarilo uhasiť až v sobotu.



Zranenia utrpelo 152 osôb, uviedlo v nedeľňajšej aktualizácii údajov ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Ruskí predstavitelia predtým informovali, že mnohí zranení boli v kritikom stave.

Štyroch predpokladaných útočníkov a sedem ďalších podozrivých podľa ruských bezpečnostných zložiek zadržali.

V Rusku vyhlásili na nedeľu štátny smútok.