Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Počet obetí útokov na bagdadské hotely vzrástol na 15

Ľudia a bezpečnostné jednotky stoja na mieste výbuchu bomby na parkovisku hotela Babil v Bagdade 29. mája 2015. Najmenej desať ľudí zahynulo a ďalších minimálne 30 utrpelo zranenia pri výbuchoch náloží na parkoviskách dvoch luxusných hotelov, ku ktorým došlo vo štvrtok večer 28. mája 2015 v centre irackej metropoly Bagdad. Foto: TASR/AP

Prvá nálož vybuchla vo štvrtok večer.

Bagdad 29. mája (TASR) - Počet obetí bombových útokov na dva hotely v irackom hlavnom meste Bagdad sa zvýšil na 15, ďalších 42 ľudí je zranených. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na iracké úrady.

Prvá nálož vybuchla vo štvrtok večer pred hotelom Babylon, kde mávajú často stretnutia a tlačové konferencie predstavitelia irackej vlády. Druhá bomba vybuchla o sedem minút neskôr pred hotelom Meridian.

Iracké úrady zrušili začiatkom roka v Bagdade desať rokov platný zákaz nočného vychádzania, čím chceli v hlavnom meste obnoviť zdanie normálnosti aj napriek tomu, že iracké bezpečnostné sily stále bojujú proti militantom z organizácie Islamský štát, ktorý predstavuje veľké bezpečnostné riziko.