Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Počet obetí zemetrasení v Taliansku sa zvýšil na 25 mŕtvych

Foto: TASR/AP

Poslednou obeťou je žena, ktorú prijali do nemocnice, keď utrpela zranenia pri druhom z dvoch silných zemetrasení v oblasti Emilia-Romagna.

Rím 5. júna (TASR) - Bilancia obetí dvoch zemetrasení, ktoré v máji zasiahli severné Taliansko, sa dnes zvýšila na 25 mŕtvych. Ďalšie otrasy medzitým naďalej šírili strach medzi obyvateľmi postihnutej oblasti, píše agentúra Reuters.

Poslednou obeťou je žena, ktorú prijali do nemocnice, keď utrpela zranenia pri druhom z dvoch silných zemetrasení v oblasti Emilia-Romagna pred vyše týždňom, oznámili úrady v Bologni.

V nemocnici je podľa oznámenia stále v ohrození života muž, ktorý tiež utrpel vážne zranenia pri druhom zemetrasení.

Zemetrasenie s magnitúdou 6,0 zasiahlo severné Taliansko 20. mája, o deväť dní neskôr v tejto oblasti zaznamenali ďalšie podobne silné zemetrasenie. Otrasy zeme zničili mnohé budovy, vrátane závodov a historických pamiatok, a pripravili o domovy tisíce ľudí.

Išlo o najkrvavejšie zemetrasenia v Taliansku od roku 2009, keď otrasy zeme sčasti zničili mesto L'Aquila v centrálnej časti krajiny. O život vtedy prišlo asi 300 ľudí.

Epicentrá najnovších zemetrasení ležali severne od mesta Modena v jednom z najproduktívnejších regiónov Talianska.

Škody sa odhadujú na približne päť miliárd eur, môžu však byť ešte vyššie vzhľadom na pokračujúce dotrasy, brániace obnoveniu rekonštrukčných prác.