Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nešťastie v Rakúsku: Počet zranených po zrútení stanu stúpol

Na Facebooku sa objavili prvé fotografie z miesta nešťastia. Foto: Facebook

Hliníková konštrukcia stanu neodolala nárazom vetra, ktorý v okolí dosiahol rýchlosť až 126 km/hodinu. Zrútila sa v čase, keď sa v ňom nachádzalo najmenej 700 hostí hasičskej slávnosti.

St. Johann am Walde 19. augusta (TASR/Teraz.sk) - Rakúski zdravotníci ošetrili do poludňajších hodín už 120 zranených po zrútení festivalového stanu v obci Sankt Johann am Walde v okrese Braunau. Pri nešťastí, ktoré bolo dôsledkom prudkej búrky, prišli o život dve osoby - 19-ročná žena a 28-ročný muž.


Ako vyplýva z aktualizovaných informácií, ktoré s odvolaním sa na policajné zdroje priniesli tlačová agentúra APA a verejnoprávny rozhlas ORF, dve desiatky zranených sú vo vážnom stave.

Hliníková konštrukcia stanu neodolala nárazom vetra, ktorý v okolí dosiahol rýchlosť až 126 km/hodinu. Zrútila sa v čase, keď sa v ňom nachádzalo najmenej 700 hostí hasičskej slávnosti.

Na mieste nešťastia zasahovalo 20 lekárov a okolo 300 spolupracovníkov rakúskeho Červeného kríža.

Hornorakúska prokuratúra už okolnosti, ktoré viedli k nešťastiu, vyšetruje.

Inkriminovaná búrka viedla v spolkovej krajine Horné Rakúsko k narušeniu plynulosti zásobovania elektrickým prúdom. Dočasne sa bez neho ocitlo až 150.000 domácností.

Z iných oblastí alpskej republiky prišli správy o dočasnom prerušení železničnej dopravy.

Z Bad Ischlu hlásili strhnutie cirkusového stanu, z ktorého sa do okolia dostali niektoré zvieratá - poníky a kozy, ktoré vrátili majiteľom alarmovaní hasiči.

Ich kolegovia zo Salzburska mali takisto plné ruky práce s vyvrátenými stromami a poškodeným elektrickým vedením, iba v sídelnom meste tejto spolkovej krajiny zaznamenali 150 výjazdov. Zo Salzburgu prišli aj správy o viacerých zranených.

Rušnú noc majú za sebou aj hasiči v rakúskych spolkových krajinách Vorarlbersko a Tirolsko.