Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pochovali manželov, ktorých po 75 rokoch vydal alpský ľadovec

Na snímke kríže a rakvy s pozostatkami tiel manželského páru Marcelina Dumoulina a Francine Dumoulinovej sú vystavené v kostole počas pohrebu vo švajčiarskom Saviése 22. júla 2017. Foto: TASR/AP

Do kostola sa s nešťastníkmi prišlo rozlúčiť a vzdať im posledný hold množstvo ľudí vrátane oboch ešte žijúcich dcér dvojice a viacerých vnukov.


Saviese 22. júla (TASR) - Manželov, ktorí prišli o život v Švajčiarskych Alpách pred takmer 75 rokmi a ktorých telesné pozostatky "vydal" ľadovec Tsanfleuron iba pred deviatimi dňami v okolí Les Diablerets v nadmorskej výške viac ako 2600 metrov, dnes pochovali v Saviese v švajčiarskom kantóne Valais.

Do miestneho kostola sa s nešťastníkmi prišlo rozlúčiť a vzdať im posledný hold množstvo ľudí vrátane oboch ešte žijúcich dcér dvojice a viacerých vnukov. Päť ďalších potomkov manželov Marcelina a Francine Dumoulinovcov je už po smrti.

Informácie priniesli internetové vydania periodík Le Matin a Blick.

Hrubá vrstva ľadu sa po desaťročia postarala vlastne o zakonzervovanie telesných pozostatkov manželov, 40-ročného obuvníka a jeho o tri roky mladšej partnerky, nezvestných od 15. augusta 1942. Ich identifikácia na základe vzoriek DNA tak nebola extrémne náročná.

Pri telách zosnulých, ktorí sa zrejme stali obeťou horského nešťastia, sa našli aj viaceré osobné predmety, tak napríklad batoh, hodinky a kniha.