Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Podľa MZV je v Tunisku asi sedem Slovákov, postupne ich kontaktujú

Obete streľby v múzeu Bárdú v Tunise vynášajú záchranárske jednotky 18. marca Foto: TASR/AP

Ministerstvo momentálne registruje sedem Slovákov, ktorí prostredníctvom registračného formulára uviedli cieľ svojej cesty práve Tunisko.

Bratislava 18. marca (TASR) - Slovenský rezort diplomacie sa prostredníctvom zastupiteľského úradu SR v Káhire, ktorý je príslušný aj pre Tunisko, pokúša v komunikácii s inými ambasádami členských krajín EÚ zistiť bližšie podrobnosti o dnešnej rukojemníckej dráme v tuniskej metropole.

"Podľa informácií, ktoré máme v tejto chvíli k dispozícii, tuniské orgány potvrdili 19 mŕtvych pri zásahu protiteroristického komanda, z toho dvaja boli Tunisania a 17 turistov. Oficiálne zatiaľ nebola potvrdená totožnosť, resp. štátna príslušnosť mŕtvych," uviedol pre TASR šéf tlačového odboru MZV Peter Susko.



Ako priblížil, ministerstvo momentálne registruje sedem Slovákov, ktorí prostredníctvom registračného formulára uviedli cieľ svojej cesty práve Tunisko. "V súčasnosti prebieha kontaktovanie sa s nimi," dodal Susko.

Tuniské bezpečnostné sily dnes oslobodili všetkých rukojemníkov zadržiavaných v múzeu Bárdú (Le musée national du Bardo) v centre Tunisu neznámymi ozbrojencami, ktorí predtým zabili najmenej 19 ľudí. Podľa tamojšieho ministerstva vnútra sa na útoku podieľali dvaja až štyria teroristi ozbrojení kalašnikovmi.