Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Podozrivý z útoku na tuniské múzeum Bardo trvá na svojej nevine

Návštevníci sa prechádzajú po múzeu Bardo, ktoré po prvý raz otvorili pre verejnosť, odkedy v ňom teroristi pred necelými dvoma týždňami zabili pri ozbrojenom útoku 22 ľudí, 30. marca 2015 v Tunise. Múzeum Bardo (v arabčine Bárdú) v Tunise opätovne otvorili pre verejnosť s tým, že organizátori návštevníkom sprístupnili aj časti budovy, ktoré boli poškodené pri tragédii z 18. marca. Foto: TASR/AP

Marocký migrant obvinený z účasti na masakre v tuniskom múzeu Bardo dnes pred sudcom v Miláne trval na svojej nevine a odmietol sa dobrovoľne odovzdať do rúk tuniským úradom.

Rím 22. mája (TASR) - Marocký migrant obvinený z účasti na masakre v tuniskom múzeu Bardo dnes pred sudcom v Miláne trval na svojej nevine a odmietol sa dobrovoľne odovzdať do rúk tuniským úradom. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Abdal-Madžíd Touil (22) dnes v milánskej väznici San Vittorio absolvoval prvé vypočúvanie pred sudcom po tom, čo ho talianska polícia zadržala na základe tuniského zatykača a obvinila ho z napomáhania pri príprave a vykonaní útoku na múzeum Bardo v tuniskej metropole z 18. marca. Zahynulo pri ňom 22 ľudí.

Právnička obvineného Silvia Fiorentiniová povedala po prvom pojednávaní novinárom, že Touil nemá nič spoločné s masakrou a že sa nachádza v Taliansku od 17. februára. Prokurátori tvrdia, že prišiel na Sicíliu v člne plnom zachránených migrantov.

Podľa Fiorentiniovej Maročan nechápe, ako sa mohol ocitnúť vo väznici, ale celkovo je v poriadku.

Právnička dodala, že Touil sa odmietol vzdať tuniským úradom, čím sa začína proces extradície. Ten však môže byť komplikovaný, pretože Taliansko odmieta vydávať ľudí do krajín, kde uplatňujú trest smrti.