Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Podozrivý z vraždy tínedžerky z Dolného Saska je vo vyšetrovacej väzbe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tínedžerka zomrela podľa výsledkov nariadenej súdnej pitvy na následky značného násilia namiereného voči hlave.

Hannover 19. júna (TASR) - Na 24-ročného muža pochádzajúceho z Dominikánskej republiky uvalili v utorok v Nemecku vyšetrovaciu väzbu pre dôvodné podozrenie z vraždy 16-ročnej tínedžerky z Barsinghausenu v spolkovej krajine Dolné Sasko.

Stalo sa tak po tom, čo kriminalisti dospeli k záveru, že indície svedčiace proti mužovi, ktorý sa zatiaľ k zločinu nepriznal, zosilneli.

Informovali o tom Severonemecký rozhlas (NDR) i tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje prokuratúry.

Telo šestnásťročnej tínedžerky, ktorú naposledy videli živú na miestnej železničnej stanici krátko po polnoci na nedeľu, našli o zhruba 12 hodín neskôr náhodní okoloidúci na trávnatej ploche neďaleko miestnej základnej školy. Údajne bolo spola nahé a zakrvavené so zranením hlavy, informovali lokálne noviny Hannoversche Allgemeine Zeitung, polícia to však ani nepotvrdila, ani nepoprela.

Tínedžerka zomrela podľa výsledkov nariadenej súdnej pitvy na následky značného násilia namiereného voči hlave. Delikt sexuálneho charakteru vyšetrovatelia vylúčili.

Podozrivý, na ktorého upriamili pozornosť kriminalistov svedkovia, respektíve obeť sa podľa doterajších poznatkov kriminalistov predtým nepoznali, išlo o náhodnú známosť z osudnej noci.