Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Policajti v Nemecku a Taliansku urobili raziu proti sicílskej mafii

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/AP

Na území Nemecka podľa neho zadržali troch podozrivých v Kolíne nad Rýnom a ďalšieho v Mannheime. V súvislosti so zásahom však polícia hovorí až o 11 vydaných zatykačoch.

Rím 17. januára (TASR) - Viacero podozrivých osôb zadržala vo štvrtok polícia v Nemecku a Taliansku pri zásahu namierenom proti sicílskej mafii, známej ako Cosa Nostra. Do razie sa zapojilo celkove 100 policajtov, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu polície v Ríme Giuseppeho Florestana Di Noi.

Na území Nemecka podľa neho zadržali troch podozrivých v Kolíne nad Rýnom a ďalšieho v Mannheime. V súvislosti so zásahom však polícia hovorí až o 11 vydaných zatykačoch. Jednu z týchto osôb sa podarilo zadržať v Taliansku, v piatich prípadoch išlo o vydanie nových zatykačov na osoby, ktoré už sú vo vyšetrovacej väzbe alebo domácom väzení.

Najnovší zásah polície podľa DPA ukázal, že uvedená zločinecká organizácia je v Nemecku "veľmi aktívna". Terčom zásahu bola "nemecká bunka" sicílskeho klanu Rinzivillovcov, operujúca v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Zadržané osoby sú spájané okrem iného s drogovými obchodmi medzi Nemeckom, Rímom a Sicíliou.