Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Policajti zastrelili ďalšieho Afroameričana na predmestí St. Louis

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

St. Louis 18. apríla (TASR) - Americkí policajti zastrelili ozbrojeného Afroameričana, ktorý sa zabarikádoval v dome na predmestí St. Louis v štáte Missouri. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

Dvadsaťtriročný Thaddeus McCarroll ozbrojený nožom a mečom sa v sobotu večer zabarikádoval v dome svojej matky v meste Jennings. Podľa svedectva matky, ktorá zostala mimo domu, hovoril niečo o "černošskej revolúcii".

Policajti sa s McCarrollom pokúšali niekoľko hodín vyjednávať. Mladík však napokon krátko po polnoci miestneho času vyšiel z domu s nožom v jednej a bibliou v druhej ruke.

Keď neuposlúchol výzvy na odhodenie noža, príslušníci polície ho postrelili, aby ho donútili vzdať sa. Muž sa však na miesto toho rozbehol smerom ku policajtom. Tí na neho následne vypálili niekoľko výstrelov, ktorým na mieste podľahol.

Podľa veliteľa okresnej polície nemali policajti v danej situácii inú možnosť ako strieľať. Celý incident začalo vyšetrovať špeciálne oddelenie polície v St. Louis.

V poslednej dobe došlo v USA k sérii široko medializovaných prípadov zastrelenia Afroameričanov pri policajných zásahoch. Hlavne vlaňajšie takéto kauzy z New Yorku a Fergusonu - iného predmestia St. Loius, ktoré sa nachádza neďaleko Jenningsu, a podnietili vlnu niekedy aj násilných protestov i celonárodnú debatu o primeranosti policajných zásahov voči príslušníkom menšín.