Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Polícia v Burgenlande zadržala ďalších piatich prevádzačov

Ilustračné foto Foto: TASR

Počet utečencov odhalených len pri dopravných kontrolách v Burgenlande od nedele narástol na 266.

Viedeň 3. septembra (TASR) - Polícia vo východorakúskej spolkovej krajine Burgenland zadržala ďalších päť osôb v rámci kontrol namierených proti prevádzačom, ktoré začala vykonávať minulú nedeľu po náleze 71 mŕtvych utečencov v aute odstavenom na diaľnici. Celkový počet podozrivých, ktorí od začiatku operácie skončili v rukách polície, tak stúpol na 29, uviedol dnes jej hovorca Helmut Marban pre agentúru APA.

Počet utečencov odhalených len pri dopravných kontrolách v Burgenlande od nedele narástol na 266. Podľa APA sa kontroly naďalej sústreďujú na okres Neusiedl am See a hraničný priechod na diaľnici A4 do Maďarska v Nickelsdorfe, pričom neboli zaznamenané žiadne "mimoriadne prípady".

V okrese Neusiedl am See našli minulý štvrtok na diaľnici A4 vedúcej z Maďarska do Viedne 71 mŕtvych utečencov vrátane štyroch detí v odstavenom chladiarenskom vozidle, ktoré podľa nápisov na skrini pôvodne patrilo slovenskému potravinárskemu podniku. Rakúske orgány v reakcii na udalosť sprísnili kontroly na tomto úseku, ktorý je časťou trasy využívanej prevádzačmi medzi Maďarskom a Nemeckom.