Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Polícia v Bosne na príkaz súdu podnikla raziu v spravodajskom portáli

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pred hlasovaním zverejnil portál Klix.ba nahrávku telefonátu, v ktorom Željka Cvijanovičová údajne tvrdí, že jej strana zaplatila dvom opozičným zákonodarcom, aby si zabezpečila väčšinu.

Sarajevo 29. decembra (TASR) - Polícia podnikla raziu v kanceláriách bosnianskeho spravodajského portálu Klix.ba. Hľadala tam dôkazy, ako sa novinári dostali k nahrávke telefonického rozhovoru, podľa ktorého vládnuca bosnianskosrbská strana podplatila dvoch opozičných zákonodarcov, aby získala v parlamente ich hlasy.

Policajný hovorca Irfan Nefič informoval, že razia prebehla dnes na príkaz súdu v bosnianskom hlavnom meste Sarajeve.

V októbrových voľbách si vládnuci Zväz nezávislých sociálnych demokratov Republiky Srbskej tesne udržal väčšinu v parlamente tohto bosnianskosrbského autonómneho regiónu.

Pred hlasovaním zverejnil portál Klix.ba nahrávku telefonátu, v ktorom popredná predstaviteľka nezávislých sociálnych demokratov Željka Cvijanovičová údajne tvrdí, že jej strana zaplatila dvom opozičným zákonodarcom, aby si zabezpečila väčšinu.

Cvijanovičová, ktorá sa po spomínaných voľbách len tesne stala premiérkou Republiky Srbskej (RS), vyhlásila, že nahrávka je podvrh.

Republika Srbská je jednou z dvoch častí federatívne usporiadanej Bosny a Hercegoviny (BaH).