Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pri naháňačke pašerákov ľudí zomrel človek a ďalší sa zranili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Belgická polícia prenasledovala britské auto. Vydala sa za ním po tom, ako sa kamionista na prihraničnom parkovisku sťažoval na prevádzačov, pokúšajúcich sa dostať migrantov do Británie.





Paríž 5. mája (TASR) - Pri prenasledovaní predpokladaných pašerákov ľudí v aute s britským evidenčným číslom policajtmi na diaľnici v severnom Francúzsku zahynul dnes okoloidúci motocyklista a najmenej sedem ľudí utrpelo zranenia, informujú francúzske médiá.

Pri "naháňačke" na diaľnici A16 došlo dnes skoro ráno pri Dunkirku k niekoľkým dopravným nehodám. Noviny La Voix du Nord uviedli, že pri zrážke s nákladným vozidlom zahynul motocyklista, zranenia utrpeli štyria cestujúci v prenasledovanom britskom vozidle a ešte ďalší traja ľudia.

Auto s britským EČV naháňala belgická polícia. Vydala sa za ním po tom, ako sa kamionista na prihraničnom parkovisku z belgickej strany hranice sťažoval na prevádzačov ľudí, pokúšajúcich sa dostať migrantov do Británie.

Keď sa prenasledované auto dostalo na diaľnicu, policajti začali strieľať a zranili dvoch zo štyroch ľudí v ňom, citovala noviny tlačová agentúra DPA. Zvyšní dvaja sa zranili, keď vodič stratil kontrolu nad vozidlom.