Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Streľba v Zürichu: Polícia objasnila motív vraždy

Policajt pracuje na mieste streľby pred bankou 23. februára 2018 v Zürichu. Dve osoby prišli v piatok o život počas streľby neďaleko jednej z pobočiek banky UBS v švajčiarskom Zürichu. Foto: TASR/AP

Jedna osoba zomrela na mieste činu, druhá onedlho na následky ťažkých zranení.

Zürich 23. februára (TASR) - Švajčiarska polícia objasnila motív piatkovej streľby pred jednou z pobočiek banky UBS v Zürichu, ktorá si vyžiadala životy dvoch ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

Incident sa stal okolo 14.30 h miestneho času na ulici Lagerstrasse v štvrti Europaallee. Jedna osoba zomrela na mieste činu, druhá onedlho na následky ťažkých zranení.

Podľa jednej z verzií 38-ročný muž vytiahol zbraň a niekoľkokrát vystrelil na 35-ročnú ženu. Útočník následne spáchal samovraždu. Polícia sa domnieva, že to bol vzťahovo motivovaný zločin s tým, že došlo k vražde a následnej samovražde.

Podľa švajčiarskych bulvárnych médií sa dvojica krátko pred tragédiou v neďalekej kaviarni pohádala.

Na záberoch zverejnených v švajčiarskych médiách bolo vidno dve osoby ležať nehybne na chodníku tesne vedľa seba. Pri ruke jednej z nich vidno na zemi zbraň.

Na mieste činu zasahovalo mnoho príslušníkov polície s približne 15 bezpečnostnými vozidlami. Polícia ubezpečila verejnosť, že má celú situáciu pod kontrolou.

Podľa výpovedí očitých svedkov padlo na mieste päť výstrelov. Okolnosti incidentu sa naďalej vyšetrujú.

Polícia už krátko po incidente vylúčila, že by išlo o teroristický čin.