Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Zranené dievča je po útoku vo vlaku stále v kritickom stave

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Švajčiarsky denník Blick v nedeľu večer bez uvedenia zdrojov napísal, že útočník žil približne pred tromi rokmi v Lichtenštajnsku, ktoré má so Švajčiarskom tesné vzťahy.

Bern 15. augusta (TASR) - Zranené 17-ročné dievča je stále v stave ohrozenia života po sobotňajšom útoku vo švajčiarskom vlaku, pri ktorom páchateľ napadol cestujúcich nožom a horľavinou. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie polície.

Polícia vo švajčiarskom kantóne St. Gallen, kde sa útok stal, dnes vyhlásila, že najmladšia ranená obeť - šesťročné dievča - je v stabilizovanom stave a už sa nenachádza v ohrození života.

Polícia nemohla vypočuť útočníka, identifikovaného ako švajčiarskeho občana zo susedného kantónu. Polícia sa stále pokúša určiť motív útoku, ku ktorému došlo, keď sa vlak blížil k švajčiarskemu mestu Salez, neďaleko hraníc s malým kniežatstvom Lichtenštajnsko.


Polícia prehľadala bydlisko útočníka zo švajčiarskeho vlak


Švajčiarska polícia dnes oznámila, že bola podniknutá prehliadka domu v susednom štáte Lichtenštajnsko, kde v minulosti žil páchateľ sobotňajšieho útoku nožom a horľavinou na cestujúcich vo švajčiarskom vlaku. Informovala o tom agentúra AP.

Útok nožom a horľavou látkou sa stal v sobotu popoludní, keď sa zaplnený vlak blížil k švajčiarskemu mestu Salez v kantóne St. Gallen, neďaleko hraníc s malým kniežatstvom Lichtenštajnsko.

Bodné zranenia, popáleniny, ako aj dýchacie problémy spôsobené dymom utrpelo šesť ľudí a útočník. Neskôr zraneniam podľahli 34-ročná žena i 27-ročný páchateľ.

Švajčiarsky denník Blick v nedeľu večer bez uvedenia zdrojov napísal, že útočník žil približne pred tromi rokmi v Lichtenštajnsku, ktoré má so Švajčiarskom tesné vzťahy. Polícia vo švajčiarskom kantóne St. Gallen dnes uviedla, že útočník mal oficiálne zapísané bydlisko v susednom švajčiarskom kantóne.