Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Polícia upokojovala cestujúcich zo zmeškaného letu na letisku v Ríme

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V uplynulom týždni výrazne meškali všetky prílety a odlety na letisku Fiumicino v dôsledku stredajšieho lesného požiaru a štvrtkového výpadku elektriny.

Rím 2. augusta (TASR) - Talianska polícia musela dnes zasahovať na rímskom letisku Fiumicino, kde upokojovala rozhnevaných cestujúcich búriacich sa proti dlhému meškaniu letu španielskej nízkonákladovej spoločnosti Vueling Airlines, napísala agentúra DPA.

Nespokojní cestujúci hádzali podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA na personál španielskej nízkonákladovky fľaše s vodou. Na záberoch, ktoré z letiska sprostredkovala televízna stanica Sky TG24, vidno ľudí kričať a búchať s vecami pri check-in pultoch.

Išlo o účastníkov 200-člennej skupiny turistov, ktorých let na grécky ostrov Lefkada, s pôvodne plánovaným odletom v sobotu popoludní, odložili o vyše 24 hodín.

Taliansky úrad civilnej leteckej dopravy (ENAC) v sobotu aerolínie Vueling upozornil, že im hrozí strata licencie, pokiaľ budú pokračovať s rušením liniek z letiska Fiumicino a odmietnu poskytovať pomocný servis uviaznutým cestujúcim. Niekoľko hodín po zverejnení tohto upozornenia ENAC dodal, že aerolínie prijali v tomto smere nápravné kroky.

V uplynulom týždni výrazne meškali všetky prílety a odlety na letisku Fiumicino v dôsledku stredajšieho lesného požiaru v blízkosti pristávacej dráhy a štvrtkového výpadku elektriny. Letecká spoločnosť Vueling Airlines však svoj letecký servis obnovila najpomalšie spomedzi všetkých aerolínií operujúcich na letisku, dodala DPA.

Nízkonákladové aerolínie Vueling sú členom medzinárodnej britsko-španielskej skupiny International Airlines Group (IAG) zahŕňajúcej tiež letecké spoločnosti ako British Airways či Iberia.