Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Zahraničie

Polícia v Česku vyšetruje útok na dom ministra M. Stropnického

Minister obrany Českej republiky Martin Stropnický Foto: TASR/Michal Svítok

Prípad vyšetruje štátna aj vojenská polícia. Ministrovi posilnili osobnú ochranu.

Praha 9. júna (TASR) - Zápalné fľaše dopadli v nedeľu ráno na dom českého ministra obrany Martina Stropnického (ANO) v Prahe-Suchdole, ktorý v tom čase nebol doma. Jeho rodinní príslušníci však áno, informoval v noci nadnes Český rozhlas.

Uviedol, že nik nebol zranený. Prípad vyšetruje štátna aj vojenská polícia. Ministrovi posilnili osobnú ochranu. Ak by sa ukázalo, že fľaše obsahovali iba vodu, išlo by podľa Českej televízie zrejme o priestupok. V prípade prítomnosti nebezpečných látok by to bol trestný čin.

O útoku informoval v pondelok večer v tlačovej správe hovorca ministerstva obrany Jan Pejšek. Hovorca pražskej polície povedal, že "vzorky z týchto fliaš budú podrobené skúmaniu, najmä v odbore chémie a pyrotechniky".

Martin Stropnický reagoval na útok vyjadrením, že takáto udalosť nie je v českej politike bežná. "Bohužiaľ to nasvedčuje radikalizácii určitých názorových skupín, ktoré stoja proti hodnotám, ktoré zastávame," vyhlásil. Podľa neho útok potvrdil, že ministerstvo obrany má dobre nastavený kurz.