Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Polícia v Nemecku varovala občanov, aby neotvárali podozrivé zásielky

Snímka z miesta zásahu. Foto: Twitter

Zodpovední rátajú vzhľadom na aktuálny stav vyšetrovania s výskytom podobných nebezpečných poštových zásielok v regióne, a to prioritne u menších firemných subjektov.

Berlín 4. decembra (TASR) - Nemecká polícia pokračuje v intenzívnom pátraní po vydieračovi, prípadne vydieračoch prepravnej spoločnosti DHL, ktorí zaslaním balíkovej bomby do lekárne v centre Postupimu spôsobili rozsiahly poplach vrátane evakuácie občanov i predčasného dočasného uzavretia vianočných trhov.

Kriminalisti v tomto meste v spolkovej krajine Brandenbursko, ktorí disponujú asi dvoma desiatkami podnetov očakávajú ďalšiu pomoc občanov. Zatiaľ však nemajú stopu, ktorá by ich v krátkom čase mohla priviesť k podozrivým.

Aj preto odporučili občanom v Brandenbursku a Berlíne, aby sami neotvárali podozrivé poštové zásielky od neznámych adresátov.

Zodpovední rátajú vzhľadom na aktuálny stav vyšetrovania s výskytom podobných nebezpečných poštových zásielok v regióne, a to prioritne u menších firemných subjektov. Avšak nevylučujú ani ich doručenie súkromným osobám. Mieru ohrozenia považujú momentálne za značnú.

Na objasnenie kauzy vytvorili špeciálnu komisiu, ktorej počet členov sa zvýšil medzičasom na asi 50. Navyše polícia úzko spolupracuje s prepravnou spoločnosťou DHL.

Informoval o tom spravodajský server rbb24.

Spoločnosť DHL, od ktorej vraj vydierač alebo vydierači požadujú rádovo milióny eur, sa ku kauze predbežne nechce vyjadriť.

Táto divízia nemeckej poštovej spoločnosti Deutsche Post doručila vlani v Nemecku 1,2 miliardy balíkov, pričom v najrušnejší deň predvianočného obdobia to bolo 8,4 milióna poštových zásielok.