Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Polícia v Osle skonfiškovala doposiaľ najväčšie množstvo kokaínu

Na snímke budova dovozcu ovocia Bama v Osle 30. marca 2023. Foto: TASR/AP

Polícia dostala tip na zásielku kokaínu od svojich kolegov z Nemecka, ktorým sa len dva dni predtým podarilo objaviť v meste Postupim 1200 kilogramov tejto omamnej látky.

Kodaň 31. marca (TASR) - Nórska polícia v hlavnom meste Oslo skonfiškovala 800 kilogramov kokaínu v krabiciach ovocia. Ide o doposiaľ najväčšie zhabané množstvo tejto drogy v Nórsku. V piatok o tom informovali tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Polícia dostala tip na zásielku kokaínu od svojich kolegov z Nemecka, ktorým sa len dva dni predtým podarilo objaviť v meste Postupim 1200 kilogramov tejto omamnej látky. Nórske úrady nespresnili, kedy presne kokaín v krabiciach s ovocím našli, ani z akej krajiny ovocie pochádzalo. Nie je známe ani to, či boli drogy určené pre nórsky trh alebo bolo Oslo len tranzitným bodom. V Nórsku však v tejto súvislosti nebol nik zatknutý.

"Nemôžeme vylúčiť, že za tým stoja väčšie siete napojené na Nórsko," povedala policajná hovorkyňa Grete Lien Metlidová.

Agentúra AP pripomína, že polícia skonfiškovala dovtedajšie najväčšie množstvá kokaínu v Nórsku v roku 2013. Išlo o dve zásielky, pričom jedna mala 153 a druhá 145 kilogramov. Droga bola ukrytá v krabici s banánmi.