Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Muž zastrelený v Paríži mal pri sebe hárok papiera so zástavou IS

Príslušníci francúzskej polície stoja na policajnej stanici v severnej časti Paríža, kde sa 7. januára 2016 pokúsil vstúpiť muž s falošnou výbušninou. Polícia ho zastrelila. Foto: TASR/AP

Zastrelený muž mal pri sebe mobilný telefón a hárok papiera so zástavou džihádistickej skupiny Dáiš (tzv. Islamský štát) a prihlásením sa k zodpovednosti.

Paríž 7. januára (TASR) - Muž, ktorého dnes v severnej časti Paríža zastrelila polícia pri pokuse vstúpiť na policajnú stanicu s nožom a falošnou výbušninou, mal pri sebe mobilný telefón a hárok papiera so zástavou džihádistickej skupiny Dáiš (tzv. Islamský štát) a prihlásením sa k zodpovednosti.

Oznámila to parížska prokuratúra, ktorú citovala agentúra Reuters. Hovorca francúzskeho ministerstva vnútra uviedol, že útočník vykrikoval "Alláhu akbar (Boh je najväčší)".

Incident v parížskom 18. obvode sa odohral krátko po vystúpení francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda pred príslušníkmi bezpečnostných síl v inej časti Paríža, kde si týmto spôsobom pripomenul výročie útoku islamistických extrémistov na satirický časopis Charlie Hebdo.