Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Polícia varovala Hamburčanov pred toxickým dymom pre požiar v skladoch

Hustý čierny dym sa šíri v súvislosti s požiarom skladov neďaleko centra nemeckého prístavného mesta Hamburg v nedeľu 9. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Obyvatelia severovýchodnej časti Hamburgu boli vyzvaní, aby pozatvárali okná a dvere.

Hamburg 9. apríla (TASR) - Polícia v nemeckom Hamburgu varovala v nedeľu obyvateľov mesta pred škodlivými toxínmi vo vzduchu po tom, čo vo východnej časti mesta vypukol požiar v dvoch skladoch. TASR o tom informuje podľa správ agentúr DPA a Reuters.

"Centrum Hamburg je úplne zatemnené," uviedol hovorca hamburských hasičov. Dodal, že požiar a s ním súvisiace výpary sú extrémne nebezpečné.

Doposiaľ bolo v dôsledku požiaru evakuovaných asi 140 ľudí, no záchranné zložky zatiaľ nedokážu určiť, ako veľmi nebezpečná je situácia. Hasičom sa totiž doposiaľ nepodarilo zistiť, čo presne v skladoch horí. V dôsledku počasia je tiež ťažké určiť koľko dymu požiar produkuje.

Podľa úradov vypukol požiar v skladoch v štvrti Rothenburgsort, ktorá sa rozprestiera pri brehu rieky Labe niekoľko kilometrov juhovýchodne od centra mesta.

Obyvatelia severovýchodnej časti Hamburgu boli vyzvaní, aby pozatvárali okná a dvere. Nemecký prevádzkovateľ železníc spoločnosť Deutsche Bahn tiež oznámil, že v dôsledku požiaru bola uzatvorená trať vedúca z Hamburgu do obce Büchen.