Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Nórska polícia zatkla Brita, ktorého spájajú s bombovou hrozbu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ide už o druhú hrozbu namierenú voči letu Ryanairu v priebehu týždňa.

Oslo/Londýn 17. júla (TASR) - Nórska polícia vyšetruje bombovú hrozbu voči lietadlu spoločnosti Ryanair, ktoré v piatok letelo z Londýna do Osla. V súvislosti s prípadom zatkli ako podozrivého 51-ročného britského občana, informovala agentúra AFP.

Podľa AFP ide už o druhú hrozbu namierenú voči letu Ryanairu v priebehu týždňa. V pondelok muselo z rovnakých dôvodov neplánovane pristáť v Londýne lietadlo smerujúce z poľského mesta Krakov do írskej metropoly Dublin.

V dôsledku bombovej hrozby museli piatkový let spoločnosti Ryanair eskortovať do Osla stíhačky F-16 zo susedného Dánska.

Lietadlo napokon bezpečne pristálo na medzinárodnom letisku Gardermoen neďaleko Osla, kde na jeho prílet čakalo veľké množstvo policajtov. Cestujúcich po pristátí evakuovali a stroj prehľadali. Či sa v lietadle našli nejaké podozrivé predmety, nebolo bezprostredne známe.

"Polícia má situáciu pod kontrolou. Zatkli sme 51-ročného muža, ktorého podozrievame z toho, že má niečo do činenia s bombovou hrozbou," uvádza sa vo vyhlásení nórskej polície, podľa ktorej ide o britského občana.

Podľa agentúry Reuters posádka stroja počas letu z londýnskeho letiska Stansted objavila odkaz, ktorý upozorňoval na potenciálnu hrozbu na palube. Kapitán v súlade s platnými predpismi pokračoval v lete do Osla.

V súvislosti s utorkovým incidentom zadržala britská polícia dvoch mužov vo veku 47 a 26 rokov. Poplach vtedy spustil odkaz nájdený na jednej z toaliet lietadla, ktorý upozorňoval na prítomnosť výbušnín na palube. Pri následnej prehliadke sa však nič podozrivého nenašlo.