Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Polícia zatkla muža v súvislosti so zabitím izraelskej študentky

Polícia zaisťuje stopy na mieste vraždy študentky. Foto: TASR/AP

Aiia Maasarweová (21) prišla o život v noci na stredu o 00.10 h miestneho času krátko po tom, ako na melbournskom predmestí Bundoora vystúpila z električky.

Melbourne 18. januára (TASR) - Dvadsaťročného muža zatkla v piatok austrálska polícia v súvislosti so stredajším zabitím izraelskej študentky v Melbourne. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie policajné zdroje.

Aiia Maasarweová (21) prišla o život v noci na stredu o 00.10 h miestneho času krátko po tom, ako na melbournskom predmestí Bundoora vystúpila z električky. Jej telo našli v stredu ráno okoloidúci neďaleko Univerzity La Trobe, kde študovala v rámci výmenného programu, píše agentúra Reuters.

Polícia vo vyhlásení uviedla, že muža zatkli v piatok ráno v susednej štvrti Greensborough.

Rodine vyjadril sústrasť aj austrálsky premiér Scott Morrison. Vyhlásil, že jeho stredopravá koaličná vláda oznámi pred májovými voľbami ďalší "akčný plán" na zastavenie násilia páchaného na ženách.

Aiia Maasarweová vyrastala v Izraeli a neskôr sa kvôli štúdiu na Šanghajskej univerzite presťahovala do Číny.

Ide už o druhé násilné napadnutie ženy v Melbourne v priebehu uplynulých siedmich mesiacov. Za podobných okolností tam v júni zavraždili 22-ročnú Eurydice Dixonovú, dodáva agentúra Reuters.