Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Polícia v Austrálii zmarila únos, u obete potom našla 722 kg kokaínu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obvinili ho preto z prechovávania zakázanej drogy v množstve určenom na komerčné účely a vedomého obchodovania s výnosmi z trestnej činnosti.

Sydney 19. decembra (TASR) - Austrálska polícia začala v utorok trestné stíhanie vo veci pokusu o únos v hlavnom meste Sydney, počas ktorého našla u obete takmer trištvrte tony kokaínu. TASR správu prevzala od agentúry DPA.

Polícia v austrálskom štáte Nový Južný Wales uviedla, že v pondelok zadržala štyroch mužov v čiernom oblečení s prekrytím tváre, ktorí sa vlámali do obytnej budovy na predmestí Ryde v Sydney s úmyslom okradnúť a uniesť jedného obyvateľa. Pri prehliadke auta týchto mužov našli policajti predmety, ktoré poukazovali na plánovaný pokus o únos.

Detektívi následne zistili, že obeťou únosu sa mal stať 24-ročný muž. V nehnuteľnosti, ktorá je s týmto mužom spojená, však našli 722 kilogramov kokaínu v predajnej hodnote približne jednej miliardy austrálskych dolárov (okolo 615 miliónov eur). Obvinili ho preto z prechovávania zakázanej drogy v množstve určenom na komerčné účely a vedomého obchodovania s výnosmi z trestnej činnosti.

Každého zo štyroch údajných únoscov obvinili z piatich trestných činov vrátane ozbrojovania s úmyslom spáchať trestný čin a z členstva v zločineckej skupine.